Μικρότερη από άλλες χρονιές, η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στo Βερολίνο

berlin11_567_355

«Ήρεμο σε γενικές γραμμές» ήταν το μεγαλύτερο υπαίθριο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Ευρώπης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου, το οποίο έγινε στις 3.00 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2017.

Πράγματι, αν εξαιρέσει κανείς το μεμονωμένο περιστατικό κάποιου επισκέπτη, ο οποίος φώναξε πριν από τα μεσάνυχτα, «βόμβα-βόμβα-βόμβα», και κάποια μικροεπεισόδια στις συνοικίες, όλα κύλησαν ομαλά. Συνελήφθη βέβαια ο -μάλλον μεθυσμένος ταραχοποιός- πάραυτα και «γιορτάζει τώρα το 2017 μαζί μας», έγραψε με χιούμορ στο τουίτερ η αστυνομία του Βερολίνου.

Μπορεί η προσέλευση να ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές, αλλά, όπως αποδείχτηκε, οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θέλησαν να παραιτηθούν από τη συμμετοχή τους στο πολύχρωμο και γιγαντιαίο πάρτι γύρω από την Πύλη του Βραδενβούργου. Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου προς την Πύλη του Βραδενβούργου και τη Στήλη της Νίκης, τα δύο άκρα της λεωφόρου της 16ης Ιουνίου, όπου θα γινόταν το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο πάρτι της γερμανική πρωτεύουσας. Λίγες μόνο μέρες μετά το τραγικό γεγονός στην πλατεία Μπράιτσαντ (Breitscheidplatz), δίπλα στη συμβολική Εκκλησία της Μνήμης (Ged?chtniskirche) στο Δυτικό Βερολίνο, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες δεν άφησαν το φόβο να τους πλημμυρίσει και να δηλητηριάσει την εορταστική ατμόσφαιρα της Πρωτοχρονιάς, όπως μας είπαν. Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, και κυρίως το φόβο, άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως νέοι, κάθε εθνικότητας και θρησκείας, συνέρρεαν έως αργά το βράδυ προς τα σημεία εισόδου, όπου ο έλεγχος των αστυνομικών και της περιφρούρησης ήταν εξονυχιστικός. Είχαν απαγορευτεί τσάντες, σακίδια και βαλίτσες κάθε τύπου, όπως επίσης και η μεταφορά και ιδιωτική χρήση πυροτεχνημάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.