Συνάντηση του Επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε με ΠΑΔΕΕ και AHI

Lou Raptakis-Tom Katsiantonis

O Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Μιχάλης Κόκκινος, είχε συνάντηση με τον Lou Raptakis, πολιτειακό γερουσιαστή του Rhode Island και τον Tom Katsiantonis, πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).

Ο κ. Κόκκινος αφού πρώτα τους συνεχάρη για την επανεκλογή τους, κατόπιν συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως θέματα που αφορούν άμεσα την ομογένεια. Κατά τη συζήτηση, αναφέρθηκαν στο θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων στα πολιτικά δρώμενα των ΗΠΑ και στην ενίσχυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα και συγκεκριμένα τη λειτουργία του προγράμματος «προξeνος» (ΚΕΠ), καθώς επίσης και θέματα εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων, θέματα πολιτισμού και ενίσχυσης του διαύλου επικοινωνίας της ομογένειας με την «μητέρα» πατρίδα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πριν από την συνάντηση με την ΠΑΔΕΕ, ο κ. Κόκκινος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του American Hellenic Institute (AHI), Nick Larigakis, όπου τον συνεχάρη για την πολύτιμη βοήθειά του στην προώθηση Ελληνικών ζητημάτων στην Ουάσινγκτον, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα με αμείωτο ρυθμό, με μια νέα διακυβέρνηση που συμμετέχουν παιδιά τα οποία βγήκαν από τα προγράμματα του ΑΗΙ σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α.Ε. Πολλά δε, από τα παιδιά αυτά, θα καταλάβουν θέσεις κλειδιά στην νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ όπως είναι και ο George Papadopoulos, ο οποίος σε νεαρή ηλικία είχε συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που διοργάνωσε η Γ.Γ.Α.Ε σε συνεργασία με το AHI.

Nick Larigakis

Κατά την συνάντηση έγινε συζήτηση για την ενεργοποίηση της Ελληνικής ομογένειας και την προώθηση θεμάτων μείζονος σημασίας, μετά τις νέες εξελίξεις που προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ. Παράλληλα, έγινε αναφορά στα θερινά προγράμματα κατασκηνώσεων φιλοξενίας ομογενών φοιτητών στις Ελληνικές κατασκηνώσεις.
Ο Nick Larigakis έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, με την Γ.Γ.Α.Ε., για τα προγράμματα φιλοξενίας φοιτητών Ελληνικής και Κυπριακής καταγωγής, που φοιτούν στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, στις Ελληνικές κατασκηνώσεις.

Παράλληλα ο Επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε, τόνισε το γεγονός ότι στηρίζει το έργο τόσο της ΠΑΔΕΕ όσο και του AHI, και ελπίζει στο μέλλον σε περαιτέρω συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων με την ομογένεια.

Facebook Comments

POST A COMMENT.