Συνάντηση Γ.Γ.Α.Ε. Μιχάλη Κόκκινου με αντιπροσωπεία του ( Ε.Ο. Α. Ε. Ν. )

thumb_640

Επίσκεψη στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποίησε, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του   Επιμελητηριακού Ομίλου  Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, κ. Θράσο Καλογρίδη και από τον πρόεδρο  του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και πρόεδρο της Επιτροπής  Τουρισμού της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και είχε συνάντηση συνεργασίας με τον Γενικό Διευθυντή κ. Μιχάλη Κόκκινο, τον Αναπληρωτή  Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Πλευράκη καθώς και με τον επιστημονικό συνεργάτη της Γ.Γ.Α.Ε. κ. Διονύση Παντή.

 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σειράς σημαντικών επαφών με κυβερνητικά και θεσμικά στελέχη που είχε, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, αντιπροσωπεία του Επιμελητηριακού Ομίλου  Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR)  για θέματα, που αφορούν στα ελληνικά νησιά και τη νησιωτικότητα.

 

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν με τον επικεφαλής της να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τις δράσεις του ΕΟΑΕΝ και να ζητά από τον  Όμιλο να είναι σε ανοικτή γραμμή μαζί της  για τα θέματα, που αφορούν στην Νησιωτικότητα, στους απόδημους των νησιών, στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη.

 

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος επεσήμανε ότι θα ενημερώσει, το νέο Υφυπουργό, αρμόδιο              για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ, για  τις δράσεις του Ομίλου και για τις δυνατότητες συνεργασίας στην κατεύθυνση της προώθησης της ομογενειακής επιχειρηματικότητας, δεδομένου ότι η Γενική  Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού έχει θέσει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την στήριξη του ομογενειακού επιχειρείν καθώς και την τόνωση Ελληνικών τοπικών brand name πολιτιστικού προορισμού, μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν στην Ελλάδα οι εθνικοτοπικοί ομογενειακοί οργανισμοί από όλο τον κόσμο.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου  Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών,  εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την πρώτη αυτή επαφή των δύο πλευρών και  κατέθεσε το αίτημα για θεσμική στήριξη προς την Επιμελητηριακή Ένωση.

 

Ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος δήλωσε «Εμείς στη ΓΓΑΕ, ήδη εργαζόμαστε σε μία βάση δεδομένων των ομογενών επιχειρηματιών με σκοπό την συμμετοχή τους στην όλη μας στρατηγική προώθησης του «Ελληνικού Σήματος Κατατεθέντος» με τη βοήθεια της ομογένειας. Έχουμε σκοπό να αξιοποιήσουμε την ομογένεια ως αιχμή του δόρατος σε μία πανεθνική προσπάθεια τόνωσης των εξαγωγών μας και ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων στο χώρο του πολιτισμού, της ιστορίας καθώς και του καθημερινού μας τρόπου ζωής. Οφείλουμε όμως να προσέξουμε, ως Πολιτεία, πρωτίστως τα νησιωτικά μας συμπλέγματα, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Τα νησιά εξελίχθηκαν στις τελευταίες δεκαετίες σε αιχμή του δόρατος της Ελληνικής οικονομίας, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση το συγκριτικό πλεονέκτημα του τεράστιου πολιτισμικού και περιβαλλοντικού αποθέματος λειτούργησε από μόνο του και ενίσχυσε τον Ελληνικό τουρισμό σε σημείο τέτοιο, που να καθορίζει αποφασιστικά την εξέλιξη του προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης της πατρίδας μας».

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.