Για κατάργηση των εμπορικών φραγμών μιλούν οι ηγέτες του APEC

f840f4bd-65d1-4de6-a2d6-5e831383311d

Οι ηγέτες των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού αναμένεται ότι θα επαναβεβαιώσουν από τη Λίμα του Περού τη βούλησή τους να εντείνουν τις εμπορικές συναλλαγές τους, παρά τα μέτρα προστατευτισμού που έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ηγέτες των 21 χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών το πρωί, μαζί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να εξετάσουν τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην τελική διακήρυξη της συνόδου αναμένεται ότι θα επαναδιατυπώνεται η βούληση των χωρών να συνεχίσουν την οικονομική ολοκλήρωσή τους αίροντας τους εμπορικούς φραγμούς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται ένα προσχέδιο αυτής της διακήρυξης, οι ηγέτες θα δεσμευτούν “να διατηρήσουν ανοιχτές τις αγορές και να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε μορφή προστατευτισμού”, να μην υποτιμήσουν τα εθνικά νομίσματά τους “για λόγους ανταγωνισμούη” και να εργαστούν για τη δημιουργία, μακροπρόθεσμα, μιας Ζώνης ελευθέρου εμπορίου της Ασίας και του Ειρηνικού.

Facebook Comments

POST A COMMENT.