Ν. Κοτζιάς: Άμεσα η λειτουργία Άμισθης Αρχής στη Μασσαλία

5d55d6335d095f34c652e7bd9a144354

 

Η Ένωση Ανταποκριτών ελληνικού Τύπου Εξωτερικού από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε από τους ομογενείς μας  της Νοτίου Γαλλίας την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να κλείσει το Γεν. Προξενείο στη Μασσαλία  στάθηκε αρωγός στην  δίκαιη κινητοποίησή τους  για τη διατήρηση  του.

Με επιστολή – διαμαρτυρία που εστάλη  από την ΕΑΕΤΕ σε όλους τους αρμόδιους φορείς εντός και εκτός  Ελλάδος δημοσιοποίησε το θέμα γιατί έκρινε την αναγκαιότητα της διατήρησης του Γεν. Προξενείου στην πόλη της Μασσαλίας.

Αυτό έγινε η αφορμή να πάρει θέση το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα  ο Υπουργός κ. Νικ. Κοτζιάς, ο οποίος με επιστολή του  μας  εξηγεί τους λόγους της απόφασης του, οι οποίοι είναι καθαρά οικονομικής φύσης, και μας διαβεβαιώνει ότι θα προβεί άμεσα στη λειτουργία Άμισθης Αρχής που θα υποκαταστήσει το Γεν. Προξενείο Μασσαλίας με την επιλογή κατάλληλου ατόμου εγνωσμένου κύρους.

Επίσης όπως μας πληροφορούν από το Υπουργείο Εξωτερικών εξετάζεται η δυνατότητα μετατροπής του κτηρίου του Γεν. Προξενείου σε  μουσείο ή πολιτιστικό κέντρο με στόχο την προβολή της μακραίωνης ιστορίας του ελληνισμού στην περιοχή.

Το θέμα η Ένωση μας  θα το παρακολουθεί ευελπιστώντας στην άμεση υλοποίησή τω ν διαβεβαιώσεων του Υπουργού κ. Νίκου  Κοτζιά.

Facebook Comments

POST A COMMENT.