Θεσσαλονίκη:”Αφουγκραστείτε” τα κτίρια της πόλης που ανοίγουν για το OPEN HOUSE

open-house-1

Επειδή κάθε κτίριο …έχει μια ιστορία να πει, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καλούνται να “αφουγκρασθούν” 85 κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο του OPEN HOUSE, της αρχιτεκτονικής γιορτής που, ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας, έχει γίνει πλέον θεσμός.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ξεκινάει, σήμερα, με ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής της Θεσσαλονίκης και με στόχο, την ανάδειξη της δημιουργικής πλευράς της πόλης, συστήνοντας στο κοινό της, παραδοσιακούς αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς οι οποίοι ξεχωρίζουν για τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, τo “MADE in Thessaloniki”, τελείται με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και οι ξεναγήσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς προκειμένου οι επισκέπτες να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Στο πρόγραμμα του “MADE in Thessaloniki” συμμετέχουν φέτος 15 δημιουργοί και χώροι παραγωγής.

Επιπλέον, από τις 16 έως τις 20 Νοεμβρίου θα λειτουργεί το info point του OPEN HOUSE στο γυάλινο περίπτερο της Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, όπου ο κόσμος θα μπορεί να ενημερώνεται για τη δράση και το φετινό πρόγραμμα και στις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με οργανωμένες επισκέψεις σχολείων σε συγκεκριμένα κτίρια.

Facebook Comments

POST A COMMENT.