Αλ. Τσίπρας: Στολίδι του αστικού ιστού το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

tsipras--stolidi-tou-astikou-istou-to-kentro-politismou-idruma-stauros-niarxos-3421783

Πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τις τέχνες, την εκπαίδευση και το περιβάλλον, ένα στολίδι του αστικού ιστού, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έργο συνολικού κόστους 600 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί ως δωρεά στο ελληνικό Δημόσιο στο τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της 65ης Συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και προσωπικά τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, «για την προσπάθειά τους να γίνει πραγματικότητα αυτό το σπουδαίο όραμα». «Για μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «είναι ένα στοίχημα αυτό, να αποδείξουμε ότι το ελληνικό Δημόσιο μπορεί, με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, να διαχειριστεί έναν τόσο πολύ σημαντικό πολυχώρο». «Είναι ένα στοίχημα, το οποίο, ήδη, έχουμε αρχίσει να το κερδίζουμε, γιατί έγκαιρα έχουμε κινηθεί για να είναι όλα έτοιμα, τόσο τη μέρα που θα διατεθούν όλοι οι χώροι στο κοινό, όσο, όμως, και για το άμεσο μέλλον, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις αυτών των χώρων», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι περνάμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο και το αξίζει η χώρα, παρά τις δυσκολίες που περνάμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την μεγάλη αποδοχή που έχει ήδη το έργο, από τους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που θα έχει το Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, καθώς θα περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με συνεπαγόμενη αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας τους. Επίσης επισήμανε ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη η χρηματοδότηση για το πρώτο έτος της λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού, καθώς και έκτακτη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του. Αναφέρθηκε επίσης στον χώρο πρασίνου και αναψυχής του Κέντρου, που ήδη έχει παραδοθεί στο κοινό, και τον ρόλο του στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης που ήδη προγραμματίζονται.

Facebook Comments

POST A COMMENT.