Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται για ένα καλύτερο αύριο

katagrafi_5

«Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το Μουσείο της Σαγκάης, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Κίνα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Επίσκεψη στο Μουσείο της Σαγκάης. Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο».

–«Ορόσημο» στις σχέσεις Ελλάδας- Κίνας χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα, Ζου Σιαολί.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο, ο Ζου Σιαολί επισήμανε ότι οι συναντήσεις και οι συμφωνίες που υπογράφηκαν είναι σημαντικές, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι «το μήνυμα που στέλνουμε ο ένας στον άλλο, ότι σας εμπιστευόμαστε και σας θεωρούμε στρατηγικούς εταίρους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του πρεσβευτή της Κίνας στην Αθήνα, Ζου Σιαολί:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα είχε τεράστια επιτυχία. Αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των σχέσεών μας. Σηματοδοτεί και μια νέα αρχή για τη νέα δεκαετία στις σχέσεις μας. Πιστεύω πως οι συναντήσεις που έγιναν σήμερα ήταν σημαντικές, οι συμφωνίες ήταν σημαντικές, αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων είναι το μήνυμα που στέλνουμε ο ένας στον άλλο, ότι σας εμπιστευόμαστε και σας θεωρούμε στρατηγικούς εταίρους. Πιστεύω πως, αν έχουμε αμοιβαία κατανόηση και αμοιβαία εμπιστοσύνη, είναι η βάση για να κάνουμε δουλειές. Είμαι πολύ ευτυχής που διαπιστώνω ότι μοιραζόμαστε αυτή τη φιλοσοφία. Υπάρχει μια προσωπική χημεία ανάμεσα στις δύο επιχειρηματικές κοινότητες και είμαι εξαιρετικά ευτυχής που συμμετείχα σ? αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη».

Τι περιμένετε τώρα να γίνει συγκεκριμένα;

«Οι δύο πλευρές συνήψαν πολλές συμφωνίες που θα πρέπει να εφαρμοστούν. Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, οι δύο πλευρές είναι σταθερά δεσμευμένες στο ότι προχωρούμε προς ένα νέο μέλλον, ότι οι κινεζικές επενδύσεις θα έρθουν γρήγορα στην Ελλάδα και θα εργαστούμε μαζί με προοπτική να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά στο πιο σημαντικό στη Μεσόγειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και η Ελλάδα θα είναι ένα σημαντικό σημείο στήριξης της στρατηγικής της “μιας ζώνης και ενός δρόμου”. ».

Facebook Comments

POST A COMMENT.