Εκθεση Έργων Ουκρανών Ζωγράφων

ergo04

Στις 23 Ιουνίου 2016 στις 19:30 στο χώρο του Μουσείου «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Αλέκου Παναγούλη 17, Ζωγράφου) θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια της Έκθεσης  των έργων Ουκρανών ζωγράφων.

Η Έκθεση διεξάγεται με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και της Κοινότητας της  Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα «Έλληνο-Ουκρανική Σκέψη». Ο σκοπός της είναι η προώθηση της ουκρανικής τέχνης και η προσέγγιση των πολιτισμών του Ουκρανικού και του Ελληνικού λαών.

Η αναφερόμενη πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανουκρανικού  καλλιτεχνικού πρότζεκτ «Έχουμε μία μοίρα – το όνομά της είναι Ουκρανία».  Ο  δημιουργός  αυτού  του  πρότζεκτ  είναι  ο  ζωγράφος  από  την  Ουκρανία κ.  Πέτρο Γκριτσιούκ. Στο πλαίσιο του αναφερόμενου πρότζεκτ διεξάγονται κοινές εκθέσεις των έργων των ζωγράφων από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας και άλλων χωρών, καθώς και διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η ιδέα του πρότζεκτ είναι η ενότητα των καλλιτεχνών για την ενότητα της Πατρίδας. Επειδή από την ενότητα, τον πατριωτισμό και την ευθύνη εξαρτάται το μέλλον! Γι’αυτόν τον λόγο οι δημιουργικοί άνθρωποι με τον τρόπο τους, μέσω της ιδέας της ενότητάς τους, που παρουσιάζουν από κοινού, σκοπεύουν να αποδείξουν, ότι είμαστε ενωμένοι στην επιθυμία μας να ζούμε, να ζούμε ελεύθεροι, να ζούμε στη γη μας!

Στην Έκθεση παρουσιάζονται τα έργα των 39 σύγχρονων ζωγράφων από την καλλιτεχνική ένωση «Πύλη των ανεξάρτητων ζωγράφων» από 23 πόλεις της Ουκρανίας (επικεφαλής ο κ. Όλεγκ Καραβάεβ), που δημιουργήθηκαν στο διαφορετικό ύφος και καλλιτεχνική τεχνική. Στην Έκθεση συμμετέχουν επίσης και Ουκρανοί ζωγράφοι που μένουν στην Ελλάδα.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από τους  ταλαντούχους Ουκρανούς τραγουδιστές Βασίλι Μαχαϊλόβιτς και Βικτόρια Βαταστσούκ.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 25 Ιουνίου 2016 (ώρες λειτουργίας 18:00 – 21:00).

Facebook Comments

POST A COMMENT.