Οι Ευρωπαίοι θεωρούν το ISIS τη σημαντικότερη απειλή για τις χώρες τους

suria_toulaxiston_51_nekroi_se_sugkrouseis_metaksu

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, αξιολογώντας την ως σοβαρότερη από την κλιματική αλλαγή, την οικονομική αστάθεια και την κρίση των προσφύγων, όπως κατέδειξε έρευνα του Pew Research Center που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Οι ερωτηθέντες σε εννιά από τα 10 ευρωπαϊκά κράτη που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα απάντησαν πως θεωρούν το ΙΚ τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χώρες τους, με το 93% των Ισπανών και το 91% των Γάλλων να χαρακτηρίζουν την οργάνωση αυτή «μείζονα απειλή».

Στις περισσότερες χώρες η συγκεκριμένη έρευνα διενεργήθηκε τον Απρίλιο, έναν μήνα αφότου τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο ΙΚ σκότωσαν 32 ανθρώπους στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. Η έρευνα του Pew δημοσιοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ένας ένοπλος που ορκίστηκε πίστη στο ΙΚ σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα, που δυσκολεύεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη έπειτα από σχεδόν επτά χρόνια οικονομικής ύφεσης, ήταν η μόνη χώρα όπου οι ερωτηθέντες δεν αξιολόγησαν το ΙΚ ως τη σημαντικότερη απειλή. Το 95% των Ελλήνων θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομική αστάθεια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.