Ξεκινά στις 9 Ιουνίου το Athens Photo Festival 2016

mpenaki1

Με διευρυμένο διεθνή προσανατολισμό και συμμετοχές από 40 χώρες, ξεκινά από τις 9 Ιουνίου και έως τον Ιούλιο, το Athens Photo Festival 2016.

Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων του Φεστιβάλ φιλοξενείται και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, παράλληλα με άλλες εκθέσεις και δράσεις του, διάσπαρτες σε αίθουσες της Αθήνας. Αφετηρία της θεματολογίας των ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, των επιμελητών και των φορέων που συμμετέχουν, είναι ο τίτλος [Mis/Dis] Placed, επίκαιρος και οικουμενικός όπως τα ασταθή πεδία, η ρευστότητα και η ιδέα των συνεχών ανακατατάξεων σε περιοχές και καταστάσεις στην εποχή μας.

Ο πυρήνας της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη, «αρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες και διασταυρώνει περισσότερα από 700 φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφικές εκδόσεις και κείμενα» λέει ο Μανόλης Μωρεσόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo Festival, εκπροσωπώντας και τον διοργανωτή φορέα, το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι αιτήσεις συμμετοχής στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυναν οι διοργανωτές ξεπέρασαν φέτος κάθε προσδοκία φτάνοντας τις 4000 , προσθέτει ο Μ.Μωρεσόπουλος,για να υπογραμμίσει την απήχηση του Athens Photo Festival 2016, του σημαντικότερου φωτογραφικού Φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.