Η Airbus παρουσίασε το πρώτο μίνι-αεροπλάνο που βγήκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή

3b0eacec8f4c41e4aede092a629a9be5

 

Το πρώτο στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μικρό αεροπλάνο, με την ονομασία THOR, παρουσίασε η Airbus στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση στο αεροδρόμιο Σένεφελντ, κοντά στο Βερολίνο.

Το αεροπλανάκι -το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί και μεγάλο drone, δεν έχει παράθυρα, ζυγίζει μόλις 21 κιλά και το μήκος του δεν ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα- προσέλκυσε τα βλέμματα των επισκεπτών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Airbus θεωρεί ότι το πρωτότυπό της, που δεν χρειάζεται πιλότο και διαθέτει στα φτερά του δύο μηχανές με έλικες, αποτελεί μια πρόγευση για το μέλλον της πολιτικής αεροπορίας. Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης υπόσχεται να εξοικονομήσει χρόνο, καύσιμα και χρήματα.

«Πρόκειται για μια δοκιμή του τι είναι εφικτό με την τρισδιάστατη εκτύπωση» δήλωσε ο Ντέτλεφ Κονιγκόρσκι, επικεφαλής της ανάπτυξης του THOR (Test of High-tech Objectives in Reality). «Θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία της ανάπτυξης ενός αεροσκάφους, χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατη εκτύπωση όχι μόνο για επιμέρους μέρη, αλλά για ολόκληρο το σύστημα» τόνισε.

Facebook Comments

POST A COMMENT.