G4S TELEMATIX: Τα πιο προηγμένα GPS για ιστιοπλοϊκά στο 8ο POSIDONIA CUP

telematix_banner-2000X450-01-f

Τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας GPS για τα ιστιοπλοϊκά ανοιχτής θαλάσσης του 8ου POSIDONIA CUP, από την G4S TELEMATIX S.A.

Με τα πλέον προηγμένα δορυφορικά συστήματα GPS TRACKING θα διεξαχθεί σήμερα, Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στις 13:00, για 8η φορά o μεγάλος ιστιοπλοϊκός αγώνας, POSIDONIA CUP, o οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μεγάλης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης POSIDONIA 2016. Υποστηρικτής τεχνολογίας  του αγώνα είναι η G4S TELEMATIX.

Πενήντα δύο (52) σκάφη έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα ιστιοπλοϊκών σκαφών ανοικτής θαλάσσης, τα οποία θα αναμετρηθούν σε μία διαδρομή η οποία ορίζεται από σημαδούρες, στα νερά του Σαρωνικού. Για τη ζωντανή προβολή της πορείας τους στο διαδίκτυο  καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, η G4S TELEMATIX ανέλαβε να εξοπλίσει τα σκάφη αυτά με δορυφορικές μονάδες, προκειμένου να υπάρχει αναμετάδοση του στίγματός τους, ανά λεπτό. Κάθε σκάφος θα παραλάβει το δορυφορικό εξοπλισμό του, ο οποίος θα διαθέτει  και κουμπί πανικού, το οποίο στέλνει αμέσως σήμα στο 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων της G4S TELEMATIX για την πιθανή κατάσταση κινδύνου του σκάφους ή του πληρώματος.

Η δορυφορική μετάδοση του αγώνα θα προβάλλεται στις  ιστοσελίδες της G4S TELEMATIX www.telematix.gr και του www.posidoniacup.gr, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά στον υψηλής πιστότητας ναυτικό «θαλάσσιο» χάρτη της Terra Mapping the Globe, την πορεία των σκαφών, την κατάταξή τους, καθώς και πληροφορίες του σκάφους όπως όνομα, πλήρωμα, στίγμα και ταχύτητα πλεύσης.

Τι είναι το GPS TRACKING για ιδιωτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής

Το GPS TRACKING είναι η δορυφορική εποπτεία ενός κινούμενου αντικειμένου, η οποία επιτυγχάνεται μέσω ειδικών mini συσκευών GPS που τοποθετούνται σε συγκεκριμένο σημείο, σε συνδυασμό με προηγμένης τεχνολογίας λογισμικό χαρτογράφησης.

Τα δεδομένα που λαμβάνονται από τους δορυφόρους και τις συσκευές (κατεύθυνση, ταχύτητα κλπ.) αποστέλλονται μέσω 3G/GPRS/SMS και απεικονίζονται σε διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία είναι προσβάσιμη σε οποιαδήποτε συσκευή, όπως, υπολογιστής, smartphone, tablet.

Σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, όπως παραβίαση θαλάσσιων γεωγραφικών περιοχών ή λήψη σήματος πανικού, το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων και Διαχείρισης περιστατικών της G4S Telematix, αναλαμβάνει την εποπτεία του σκάφους απομακρυσμένα και ειδοποιεί τις αρμόδιες Αρχές για παρέμβαση.

Η G4S Telematix

Η G4S Telematix S.A. στα 25 χρόνια λειτουργίας της, είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής τηλεματικών εφαρμογών στην Ελλάδα, με δυναμική παρουσία στα Βαλκάνια.

H αποστολή της εταιρίας είναι η ηλεκτρονική διαχείριση σε πραγματικό χρόνο ανθρώπων και πόρων σε κίνηση. Μέλος του παγκόσμιου Ομίλου Υπηρεσιών Ασφαλείας G4S, υποστηρίζει πάνω από 15.000 εγκατεστημένα δορυφορικά συστήματα στην Ευρώπη.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.