Καλοκαίρι πολιτισμού στην Άνδρο

αρχείο λήψης (6)

Παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας από την Επίδαυρο, συναυλίες καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και νέων δημιουργών, προβολές, παραδοσιακούς χορούς και αφιερώματα, ετοιμάζεται να υποδεχτεί αυτό το καλοκαίρι η Άνδρος στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ της.

Επίσης, στο νησί αναμένονται οι επισκέπτες που παραδοσιακά παρακολουθούν κάθε χρόνο τις εκθέσεις και τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, του Μουσείου Κυδωνιέως, όπως και της Καϊρείου βιβλιοθήκης.

Μετά από την πρώτη επιτυχημένη χρονιά με την ιδιαιτέρως θερμή ανταπόκριση του κόσμου (περισσότεροι από 9.000 θεατές παρακολούθησαν πέρσι τις δέκα εκδηλώσεις του), το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει στις 16 Ιουλίου με ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές προτάσεις που θα φιλοξενήσει το υπερσύγχρονο ανοικτό θέατρο, 900 θέσεων, το οποίο «φώλιασε» στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας. Φιλοδοξία του Φεστιβάλ, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Παντελή Βούλγαρη, είναι: «Κάθε χρονιά, να είναι ένας ανοιχτός χώρος συνεργασίας και φιλοξενίας σημαντικών καλλιτεχνικών προτάσεων, όχι μόνο στη μουσική και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο, τον χορό και τη λογοτεχνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος το πρόγραμμα διαμορφώθηκε με γνώμονα «την ποιότητα, την ποικιλία και το συνδυασμό καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών». Έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, συναυλίες των Μαρίας Φαραντούρη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θάνου Μικρούτσικου, Μίλτου Πασχαλίδη, Μανώλη Μητσιά, Έλλης Πασπαλά, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Μάριου Φραγκούλη, Λάκη Παπαδόπουλου και της Καμεράτας junior.

Ανάμεσα στις παραστάσεις που θα παιχτούν, είναι η «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, η «Σταματία – το Γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η «Λυσιστράτη» από το Εθνικό Θέατρο, και η «Απολογία του Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

«Στους δύσκολους καιρούς του σήμερα γυρεύουμε ανάσες ανάτασης. Οι εκδηλώσεις πολιτισμού λειτουργούν ως αντικαταθλιπτική τονωτική ένεση. Ονειρεύομαι χαρούμενα πρόσωπα, ζωηρά μάτια να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ», ανέφερε ο βραβευμένος σκηνοθέτης στην σημερινή παρουσίαση του προγράμματος. Η δική του συνδρομή -όπως είπε- είναι του καλού οικοδεσπότη, ώστε η διοργάνωση να κυλήσει, χωρίς προβλήματα και να επιτελέσει το σκοπό της. «Και σκοπός της είναι να θυμίζει πως η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια για ανέφελες εποχές, αλλά παντοτινή ανάγκη για την ομορφιά, την συγκίνηση, τον σεβασμό πάνω στην ανθρώπινη περιπέτεια», τόνισε ο Παντελής Βούλγαρης.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.