Ν. Φίλης: Η Πολιτεία έχει διασφαλίσει το αδιάβλητο των εισαγωγικών εξετάσεων

535405750767abae518b27c3f2766c03

«Τα παιδιά να είναι ήσυχα ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Πολιτεία έχει διασφαλίσει το αδιάβλητο των εξετάσεων». Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των πανελλήνιων εξετάσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα.

«Είμαστε απολύτως έτοιμοι για τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις θα είναι άψογες και αδιάβλητες και φέτος και θα είναι για όσο υπάρχει αυτός ο θεσμός», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος προσέθεσε ότι φέτος τριπλασιάστηκε το κονδύλι που έχει προβλεφθεί για τη μεταφορά των μαθητών.

Όπως τονίστηκε και από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή, φέτος χρειάστηκε μεγάλο νομοθετικό έργο καθώς στην ουσία θα πραγματοποιηθούν παράλληλα πέντε εξετάσεις (με το παλιό σύστημα των έξι μαθημάτων, με το νέο σύστημα των 4+1, των επαγγελματικών λυκείων και δυο επαναληπτικές). Η ηγεσία του υπουργείου εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί απολύτως, ενώ ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στη διάρκεια των εξετάσεων θα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις. «Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία των παιδιών», τόνισε ο κ. Φίλης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.