ΗΠΑ: Ο Σάντερς νίκησε την Κλίντον στους προκριματικούς στη Δυτική Βιρτζίνια

saders-600x325

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την εκλογή προέδρου Μπέρνι Σάντερς νίκησε την Χίλαρι Κλίντον σε προκριματικούς στη Δυτική Βιρτζίνια χθες, επιβραδύνοντας την πορεία της προς το χρίσμα του κόμματος. Παρά την αναποδιά, η Κλίντον θεωρείται το φαβορί για να γίνει η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η ήττα της όμως χθες μπορεί να είναι ένδειξη δυσκολιών που θα έχει η Κλίντον με ψηφοφόρους της εργατικής τάξης και σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και το Οχάιο, των οποίων η οικονομία βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στην παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Τον Μάρτιο, η Κλίντον είχε πει σε μια συγκέντρωση στο Οχάιο ότι η κυβέρνησή της θα έκλεινε τα ανθρακορυχεία και θα εξάλειφε τις δουλειές των ανθρακωρύχων. Την περασμένη εβδομάδα στην Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο η Κλίντον ζήτησε συγγνώμη αρκετές φορές σε άνεργους ανθρακωρύχους και εργάτες της βιομηχανίας χάλυβα, λέγοντας ότι τα λόγια της παρεξηγήθηκαν, ενώ συζήτησε το σχέδιο της να βοηθήσει στην επανεκπαίδευση των ανθρακωρύχων για δουλειές καθαρής ενέργειας.

Ο Τραμπ κέρδισε τη Δυτική Βιρτζίνια με άνεση χθες, και λοιδόρησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταφέρει να νικήσει τον Σάντερς.

Facebook Comments

POST A COMMENT.