«Όχι» από την κυβέρνηση στην πρόταση των θεσμών για πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ

tsakalotos

Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη, ξεκινά σε λίγη ώρα νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί τα πρόσθετα «προληπτικά μέτρα» των 3 δισ. ευρώ, επισήμανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς μετά από την ολοκλήρωση των χθεσινών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, για τη μορφή που θα έχουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Σημειώνεται, ότι η τελευταία κατά σειρά συνάντηση  την Τρίτη αφορούσε στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, ενώ δεν συμμετείχε το ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του οποίου αναμένεται να ενσωματωθεί από αύριο στις διαπραγματεύσεις.

Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10:00 πμ η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών.

Τσίπρας προς Μέρκελ: Να συνυπολογιστούν οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στο αποτέλεσμα της αξιολόγησης

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συζήτησης τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, μετέφερε στην κ. Μέρκελ την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν μεθαύριο Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.