Στο Παρίσι ο Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση αύριο με τον Γάλλο ομόλογό του

038a3f5a90698d8965fa2e2f9ebec84e

Τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό πρόκειται να συναντήσει, αύριο, ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος φθάνει σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι, προερχόμενος από το Λουξεμβούργο.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη γαλλική πρωτεύουσα, αποτελεί ευκαιρία για τη γνωριμία και καλλιέργεια των διμερών προσωπικών σχέσεων με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά τη συνάντηση, που θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 17:15 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την προσφυγική κρίση, τη Συρία, τις προσπάθειες ειρηνευτικής διαδικασίας στο μεσανατολικό, τον ρόλο που διαδραματίζει η Ευρώπη, καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπό το φως της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου. Η εμβάθυνση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και ο περαιτέρω συντονισμός σε διμερείς πρωτοβουλίες, θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο της συνάντησης των δύο υπουργών.

Σήμερα το απόγευμα, ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους από γαλλικά «think tanks», σε συναντήσεις που οργανώνει στην πρεσβεία η πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη. Ο κ. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Με την ευκαιρία ειδικής τελετής στην πρεσβεία, ο Έλληνας υπουργός θα παρασημοφορήσει, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ, με τον οποίο θα έχει δείπνο εργασίας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.