Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Τζο Μπάιντεν και τον Φρανσουά Ολάντ

TSIPRAS6

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν και το Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η επικοινωνία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο επικεντρώθηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού- στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, καθώς και η πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

Facebook Comments

POST A COMMENT.