Ανάκληση της μετακίνησης του Μανώλη Σφακιανάκη

sfakianakis

Ανάκληση της μετακίνησης του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει αποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το βράδυ της Τετάρτης είχε ανακοινωθεί η μετακίνησή του στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αλλά μετά το σάλο που προκλήθηκε η μετακίνηση ανακλήθηκε και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Εκτίθεται ο Τόσκας και από τις εξελίξεις και από τις δηλώσεις του

Η κίνηση αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του υπουργείο αφού νωρίτερα ο υπουργός Νίκος Τόσκας δήλωνε το πρωί στην Βουλή:

«Η αντίληψη της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες των στελεχών της ΕΛΑΣ και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητές που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ»!

Κατέθεσε προσφυγή

Προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπέβαλε σήμερα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητά την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων,μετακινήθηκε χθες βράδυ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη θέση του προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές πλευρές.

Νωρίτερα έγινε το πρωτοφανές! Κατατέθηκε διακομματική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη.

Διαβάστε όσα αφορούν την ερώτηση

Καρατόμηση Σφακιανάκη – Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστρέφει ότι λειτουργεί

Κι εκεί που ελπίζει κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να τα πάει χειρότερα, έρχεται πανηγυρικά η διάψευση. Η νέα πρόκληση: η καρατόμηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η μετακίνησή του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος. Η υποβάθμιση αυτή, ουσιαστικά αποτελεί μία κίνηση «αδρανοποίησης» του δραστήριου στρατηγού.
Ο κ. Σφακιανάκης είναι ο άνθρωπος που έστησε την υπηρεσία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και ο άνθρωπος που την υπηρέτησε επί δύο ολόκληρες δεκαετίες. Έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, με συνέπεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια και έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του καθιστώντας τη χώρα μας ιδιαίτερα ασφαλή σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το έργο της υπηρεσίας πολύπλευρο και με απτά αποτελέσματα: προστασία από κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, προστασία ανηλίκων από το διαδίκτυο, εξάρθρωση κυκλωμάτων παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας, πρόληψη αυτοκτονιών ανηλίκων μέσω διαδικτύου, αποφυγή διαδικτυακής απάτης, σταμάτημα εκβιασμών και προστασία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Ουσιαστικά, με την υπηρεσία του έβαλε μία τάξη στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα, έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει και στο ζήτημα της πρόληψης και ενημέρωσης της κοινωνίας με πλήθος ημερίδες, ενημερωτικό υλικό, δημοσιεύσεις, μηνύματα στα ΜΜΕ και άλλες δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση και την προστασία όλων και, ιδίως, των ανηλίκων από τους κινδύνους της απρόσεκτης χρήσης του διαδικτύου.

Μάλιστα, ως αναγνώριση της συνεισφοράς του, ο κ. Σφακιανάκης βραβεύθηκε πρόσφατα (22-12-2015) με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών «για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά με το έργο που επιτελεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της οποίας ηγείται, προσφέροντας πολύτιμη εργασία στην προστασία παιδιών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και αποτρέποντας πράξεις αυτοχειρίας».

Η απόφαση «καρατόμησης» του κ. Σφακιανάκη, δεν αφορά απλά το πρόσωπο, αλλά αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τον άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας της κυβέρνησης. Αντικαθιστά από ένα τόσο νευραλγικό πόστο ότι καλύτερο διαθέτει. Σε μια εποχή, που το διαδίκτυο επεκτείνεται ραγδαία δημιουργώντας, μαζί με τις ευκαιρίες, και νέες προκλήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και, ιδίως, των παιδιών, η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποδυναμώνει διακυβεύοντας την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας.

Θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο της απομάκρυνσης του κ. Σφακιανάκη. Γιατί πραγματικός λόγος δεν υπάρχει και απλά επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα στην απόλυτη παρακμή. Εκτός και αν υπάρχει και άλλη σκοπιμότητα της κυβέρνησης: μετά την προσπάθεια άλωσης του τηλεοπτικού πεδίου και, εν συνεχεία του ραδιοφωνικού, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του διαδικτύου. Άλλωστε, ο Αν. Υπουργός κ. Βερναδάκης δήλωσε δημόσια (15-02-2016) ότι «Μια από τις μεγάλες παθογένειες [της Δημοκρατίας] είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης».

Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Θα προβείτε σε άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης του κ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην επαναφορά του;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την στήριξη της νευραλγικής αυτής Υπηρεσίας, υπηρεσίας πρότυπο για το Ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο απαιτητικό της έργο;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου & αν. Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

2. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αρκαδίας

3. Γεώργιος Αμυράς, Βουλευτής ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Β’ Αθηνών

Πηγή

Facebook Comments

POST A COMMENT.