Διορίζονται εκτάκτως δύο ιατροδικαστές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

μετανάστες
Μια προσωρινή μεν αλλά θετική λύση για τα νησιά του Αιγαίου αποτελεί η προκήρυξη δύο θέσεων Ιατροδικαστικής με 8μηνες συμβάσεις.
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς κατά την πρόσφατη προκήρυξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προβλέφθηκαν για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και δύο θέσεις Ιατροδικαστικής με 8μηνες συμβάσεις.
Συγκεκριμένα προκηρύσσεται μία θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» και μία θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων». Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι ανωτέρω συμβάσεις δε λύνουν το πρόβλημα, αποτελούν όμως προσωρινές λύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.
Υπενθυμίζουμε ότι κρίνεται αναγκαία η κάλυψη των μόνιμων αναγκών που υπάρχουν σε Ιατροδικαστές. Σήμερα εντοπίζονται πρωτεύουσες νομών αλλά και ολόκληρες περιφέρειες της χώρας που δεν διαθέτουν κανένα ιατροδικαστή με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, ένα σημαντικό κοινωνικό κόστος.
Σε κάθε περίπτωση η ΕΙΕ αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, όπου θα συζητηθούν όλα τα σχετικά θέματα με την Ιατροδικαστική.

Facebook Comments

POST A COMMENT.