Συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ στο Μαξίμου

a48d4c5bec0562aa453235fad6fc166e

Στις 10.00 η ώρα το πρωί έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες  συζήτησαν την πρόταση Τουσκ όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαικού  Συμβουλίου.

Ο Τουσκ,στο πλαίσιο των επαφών για την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ώστε να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας  στην Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα πραγματοποιεί περιοδεία σε ευρωπαικές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή,όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Ο κίνδυνος ρήξης της ΕΕ είναι “αληθινός” κράτη μέλη της να “ακούσουν τα επιχειρήματα και των άλλων” ώστε να αποτραπεί το επαπειλούμενο Βrexit, η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση. “Ο κίνδυνος διάλυσης είναι αληθινός διότι η διαδικασία είναι ουσιαστικά πολύ εύθραυστη. Πρέπει να τη χειριστούμε με φροντίδα διότι ότι σπάει δεν μπορεί να επισκευαστεί”, είπε ο Τουσκ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.