Ο. Γεροβασίλη: Μη εποικοδομητική η απομόνωση της Ελλάδας

Τις ενστάσεις της για το “Σχέδιο Έκθεσης Αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα¨, διατυπώνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι είναι “μη εποικοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας, με αφορμή μια έκτακτη αξιολόγηση του Μηχανισμού Σένγκεν”.

Μόλις πριν δύο ημέρες οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, κατέληξαν σε απόφαση, για μια ενιαία ευρωπαική  λύση στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει ότι κοινός τόπος της απόφασης αυτής είναι ότι το κλειδί της διαχείρισης  του Προσφυγικού βρίσκεται στην Τουρκία και στην τήρηση, από αυτήν την χώρα των συμφωνηθέντων.

Η συμφωνία αυτή μέχρι στιγμής δεν προχωρά χωρίς η ευθύνη να βαραίνει οποιονδήποτε στη χώρα μας, επισημαίνει η κυβερνητική  εκπρόσωπος και δηλώνει ότι “με βάση αυτό το δεδομένο, θεωρούμε μη εποικοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας, με αφορμή μια έκτακτη αξιολόγηση του Μηχανισμού Σένγκεν που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου όταν η κατάσταση στο πεδίο ήταν πολύ διαφορετική από ότι σήμερα, 2,5 μήνες αργότερα”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.