Με εποπτικό ρόλο στο “κουαρτέτο” το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

comision

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο προστίθεται στο “κουαρτέτο”, με εποπτικό ρόλο για την εφαρμογή του προγράμματος “μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα”.

Την απόφαση πήρε σήμερα στο Στρασβούργο, η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων του ΕΚ.

Το θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη ύστερα από πρόταση του Γκι Φερχόφστατ, αρχηγού των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών ( ΑDLE ).

Σύμφωνα με την απόφαση, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, θα έχει ένα ρόλο δημοκρατικού ελέγχου, θα επικουρείται από ομάδα εργασίας 30 ευρωβουλευτών “Financial Assistance workig-Group” ( FAWG ).

Η ομάδα εργασίας θα πραγματοποιεί τακτικές συνεδριάσεις με τα τέσσερα θεσμικά όργανα, ( Ευρωπαική Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΜS).

Eκφράζοντας την ικανοποίησή του ο αρχηγός των Φιλελευθέρων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ομάδας του δήλωσε:

“Xαίρομαι που σήμερα έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με το ρόλο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, στην παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα. Αυτό θα ενισχύσει τον έλεγχο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Αποτελεί επίσης ένα στοιχείο του δημοκρατικού ελέγχου ιδιαίτερα επιθυμητού, σε μια διαδικασία που συχνά θεωρείται ως αδιαφανής.

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλο και τα εκλεγμένα μέλη, μπορούν τώρα να παίξουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί, για να συμβάλουν σε εποικοδομητικές αλλαγές στην Ελλάδα” υπογράμμισε ο κ. Φερχόφστατ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.