Στο ΥΠΟΙΚ χιλιάδες λογαριασμοί Ελλήνων στην Ελβετία

trifonas_alexiadis1_0

Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα δεδομένα των 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ.ελβετικά φράγκα το 2008.

“Πιάνουμε το νήμα από την αρχή δίνουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας”, τόνισε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.