Στην Κωνσταντινούπολη ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου το φιλικό ματς ποδοσφαίρου των δύο εθνικών ομάδων στο γήπεδο “Φατίχ Τερίμ” της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία, θα πραγματοποιησει επαφές με την τουρκική ηγεσία, με το προσφυγικό να αποτελεί βασικό θέμα της ατζέντας του.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Άγκυρα, όπου στις 12.00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκόγλωσσο κανάλι “Al Jazeera”, υπάρχει ενδεχόμενο o πρωθυπουργός να συναντηθεί και με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος Κεμάλ Κιλτσντάρογλου και του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Facebook Comments

POST A COMMENT.