Η ατζέντα της Ελλάδας για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής

metanastes-prosfyges

Η διαχείριση των προσφυγικών θεμάτων ενόψει της σημερινής Συνόδου  Κορυφής, καθώς και το επικείμενο ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Τουρκία, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Η επιχειρησιακή διαχείριση του προσφυγικού, ο συντονισμός των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και οι θέσεις της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής έχουν εξεταστεί  στις διυπουργικές συσκέψεις, των τελευταίων ημερών.

Στη σύσκεψη της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό, πέραν της αποτίμησης των έως τώρα δράσεων της κυβέρνησης επί του θέματος, προγραμματίστηκε η ολοκλήρωση των έργων και υποδομών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης  προσφύγων και συζητήθηκαν πτυχές του συντονισμού της διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων καθώς και ο ορισμός συντονιστών στα νησιά πρώτης υποδοχής. Επιπλέον, συζητήθηκε η θέση της κυβέρνησης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με τα ζητήματα της διαχείρισης  των προσφυγικών ροών.

Όπως προέκυπτε και από αυτή την διυπουργική σύσκεψη, η κυβέρνηση προσέρχεται στη σημερινή Σύνοδο στις Βρυξέλλες με ατζέντα που αφορά τόσο στα θέματα της υλοποίησης των υποχρεώσεων της ελληνικής πλευράς απέναντι στην Ευρώπη, με τα hot spots στα πέντε ελληνικά νησιά, δηλαδή τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης όσο και για τα ζητήματα που θέτει η ελληνική πλευρά στην Ευρώπη.

Facebook Comments

POST A COMMENT.