Χρέος και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Κέρι

7daf774530-550x330

Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο πλαίσιο της  ευρωζώνης κατά τους τελευταίους μήνες και η ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς επίσης το ζήτημα των προσφυγικών ροών, το Κυπριακό, το ονοματολογικό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Συρία και τα ενεργειακά θέματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Ο Τζον Κέρι από την πλευρά του, τόνισε τη στρατηγική σημασία των αγωγών ΤΑP και IGB για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την επίλυση του ονοματολογικού και του Κυπριακού.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Κέρι την ανάγκη να υποστηρίξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την αναβάθμιση του μηχανισμού του ΟΗΕ για επανεγκατάσταση των προσφύγων καθώς και να εντείνουν τις επαφές τους με την Τουρκία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος αλλά και για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του ονοματολογικού με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό περιορισμό γα χρήση έναντι όλων, καθώς και την ανάγκη να επιδειχθεί αντίστοιχη  πρόθεση από την πλευρά  της ΠΓΔΜ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.