Συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό

comision

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Ευρωπαικής Επιτροπής για μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000, προσφύγων από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, ενώ καθοριστική θα είναι η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη  για το προσφυγικό,όπως τόνισε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης , Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Στο μεταξύ, η Ουγγαρία συνέλαβε 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας “τρομοκράτης”, καθώς οι μετανάστες που απαιτούσαν είσοδο στα πρόσφατα σφραγισμένα σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης  με τη Σερβία συγκρούστηκαν με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτόξευσαν νερό και δακρυγόνα ενώ οι μετανάστες έψαχναν για νέα μονοπάτια να μπούνστην ΕΕ.

Καθώς χιλιάδες μετανάστες διάσπαρτοι στη βαλκανική χερσόνησο, προσπαθούν να μπούν στην ΕΕ, με προορισμό τη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε στα ΜΜΕ ότι η χώρα του σκόπευε να χτίσει έναν φράχτη σε μέρος των συνόρων της με την Κροατία και τη Ρουμανία για να σταματήσει την αθρόα εισροή μεταναστών.

Ο φράχτης που έχει κατασκευάσει η Ουγγαρία ύψους 3,5 μέτρων σε σχεδόν όλο το μήκος των συνόρων της με τη Σερβία θα επεκταθεί και στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Facebook Comments

POST A COMMENT.