Το πρόγραμμά του έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

syriza-Tsipras

Οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα αποτυπώνονται στο σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος , το οποίο έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα στην πλήρη μορφή του και με την σημείωση ότι παραμένει ανοιχτό στον διάλογο και τις παρατηρήσεις.

Βασική ιδεολογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από την λιτότητα. Με βάση τη θέση αυτή και την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “η κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί εγγύηση δημοκρατίας”.

Στο πολιτικό προοίμιο του προγράμματος  που αναπτύσσεται σε 130 σελίδες υπογραμμίζεται ότι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η Αριστερά σήμερα είναι ‘αν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στη χώρα ή αν θα δώσει συσπειρωμένη τον αγώνα για την απεμπλοκή από το νεοφιλελευθερισμό και την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και από κυβερνητική θέση”.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.