Αυλαία στη Βενετία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

venetia2

Στη γοητευτική πόλη της Ιταλίας τη Βενετία ξεκινά το 72ο Φεστιβάλ που διεξάγεται όπως πάντα στο νησάκι Λίντο, ανοίγοντας την αυλαία του στις 2 Σεπτεμβρίου με την πολυαναμενόμενη ταινία Εverest.

Σκορσέζε, Ντε Νίρο, Ντι Κάπριο, Ντεπ, ανατρεπτικοί ήρωες αλλά και η ελληνική ταινία Interruption του Γιώργου Ζώη προσδίδουν λάμψη και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο 72ο Φεστιβάλ.

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες φτάνουν στη Βενετία για την Μπιενάλε, μια από τις μεγαλύτερες φουάρ για τη σύγχρονη τέχνη, μπαινοβγαίνοντας στις εκθέσεις και στα ιστορικά pavillion των χωρών που φιλοξενούνται στους υπέροχους κήπους του Τζιορντίνι και στην Αρσενάλε. Από τις 89 εθνικές συμμετοχές που φιλοξενούνται στα pavillions, σαφώς αναζητήσαμε τα πάντα γεμάτο από κόσμο  ελληνικό pavillion που βρίσκεται στο τέλος των Κήπων της Βενετίας και φέτος φιλοξενεί την εγκατάσταση της εικαστικού Μαρίας Παπαδημητρίου, η οποία έχει κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με αφιερώματα στο Βloomberg, στο Αrt News και σε πολλά άλλα διεθνή έντυπα που τοποθετούν την εγκατάστασή της με τίτλο Why look at animals. Αγριμικά, στα 10 καλύτερα έργα της έκθεσης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.