Η Άνδρος εγκαινίασε το φεστιβάλ της

DSC_0252

Η Άνδρος από φέτος δεν θα κυριαρχεί μόνο στον χώρο των εικαστικών. Μπαίνει δυναμικά και στις άλλες τέχνες με μια διοργάνωση νέα και με πολλές ειδήσεις! Και ακολουθεί την παράδοση των ευεργετών, αφού για το νέο θέατρο και την υπερσύγχρονη σκηνή, δυναμικότητας 900 θέσεων, φρόντισε ο Ανδριώτης ευεργέτης Αλκιβιάδης Τάττος, ο οποίος εξασφάλισε και τη συνέχεια του θεσμού. Το όνειρό του είναι, όπως είπε “να ακούγεται η Άνδρος ως τόπος ενός Φεστιβάλ. Όπως η Καλαμάτα ή η Θεσσαλονίκη”. Καλλιτεχνικός διευθυντής αυτού του νέου θεσμού που φέρει τον τίτλο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου και φέτος υλοποιείται η πρώτη διοργάνωση αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου είναι ο ταυτισμένος με την Άνδρο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Στη χώρα της Άνδρου, φωλιάζει το νέο θέατρο, με πανοραμική θέα προς τον Νότο. Ένα θέατρο χτισμένο με την ξερολιθιά, παραδοσιακή πέτρα του νησιού και την τεχνική των ντόπιων μαστόρων. Έχει τέσσερα διαζώματα και ένδεκα σειρές με διαζώματα και τον σχεδιασμό του υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Κυριακή Κονδυλάτου και Κωνσταντίνος  Λούκος.

Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα, αλλά είναι μια πρώτη γνωριμία και καταγραφή του νέου Φεστιβάλ με το κοινό. Στο πρόγραμμά του κυριαρχούν η μουσική και το θέατρο. Έτσι, ο Αύγουστος θα μπεί στο  νέο θέατρο με μια συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα  και Γιάννη Μηλιώκα. Θ΄ακολουθήσουν, στις 12/8 οι “Τρωάδες” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σωτ. Χατζάκη και στις 17/8 οι “Αχαρνής”του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία  Γιάννη Κακλέα. Στις 20 Αυγούστου η διαρκώς ανερχόμενη Κατερίνα Πολέμη θα παρουσιάσει μαζί με το συγκρότημά της δικές της επιτυχίες αλλά και μουσικές άλλων συνθετών.Στις 22 Αυγούστου ο Γεράσιμος Τσαγκαράκης θα παρουσιάσει την διαδραστική οπτικοακουστική παράστασή του “Η Γοητεία του Θορύβου”, Στις 25 Αυγούστου, η Δήμητρα Γαλάνη.

Στις 21 Αυγούστου,επ΄ευκαιρία της συμπλήρωσης μιας δεκαετίας από τον θάνατο του ιστορικού, εμπνευστή και πρωτεργάτη της Καιρείου Βιβλιοθήκης Δημητρίου Ι. Πολέμη, η Καίρειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει  προς τιμή του εκδήλωση, με ομιλητή τον ακαδημαικό, καθηγητή Μιχάλη Τιβέριο, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Καίρείου Βιβλιοθήκης. Θα προβληθεί η ταινία του Γιώργου Δάμπαση για τη ζωή και το έργο του Δημητρίου Ι. Πολέμη.

Τέλος, στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος  Μαθητικός  Διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης “Ανδρέας Εμπειρίκος”, με θέμα “Μεσόγειος η Θάλασσά μας”. Θα πλαισιωθεί από τραγούδια της Μεσογείου, με ερμηνεύτρια την Κλεονίκη Δεμίρη. Στο πιάνο ο σολίστ Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Το Φεστιβάλ θα χρηματοδοτηθεί από χορηγίες και από τον Δήμο της Άνδρου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.