Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δε θέσαμε όρο το προσφυγικό για το κλείσιμο της συμφωνίας

metanastes

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο ανέφερε ότι ετέθη στην Ελλάδα ως προϋπόθεση για το πρόγραμμα βοήθειας, η επίλυση του ζητήματος με τους πρόσφυγες, προχώρησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των θεσμών με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή το βράδυ, είχε ζητήσει η Ελλάδα να τακτοποιήσει πρώτα το πρόβλημα με τους πρόσφυγες προκειμένου να μπορέσει να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

«Το υπουργείο το απορρίπτει», επεσήμανε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και υποστήριξε ότι ο κ. Στέφεν υπενθύμισε στην τηλεδιάσκεψη ότι η Ελλάδα πρέπει, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου, να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκησή της και ότι αυτό πρέπει να ενσωματωθεί ανάλογα στο Μνημόνιο Συναντίληψης.

«Ο εκσυγχρονισμός αυτός συμπεριλαμβάνει, αυτονοήτως όλους τους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο dpa.

Πηγή

Facebook Comments

POST A COMMENT.