Με απολύσεις και μειώσεις μισθών εκβιάζουν τα ΜΜΕ

ΜΜΕ2

Σε τοπίο εργασιακής αυθαιρεσίας και επαγγελματικής ανασφάλειας μετατρέπονται τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα καθώς οι καναλάρχες φορτώνουν την κρίση στους εργαζόμενους και με απολύσεις και περικοπές μισθών προσπαθούν να περισώσουν τα προνόμοιά τους.

Οι προχθεσινές απολύσεις 30 τεχνικών στον Αντέννα και οι μειώσεις μισθών έως και 50% στο ραδιόφωνο του Alpha, τη στιγμή που βρίσκεται σε διαβούλευση το ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, δείχνει ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί αντεπιτίθενται και απειλούν την κυβέρνηση με όπλο τους εργαζόμενους να μην προχωρήσει βάζοντας σε τάξη το άναρχο τοπίο των ΜΜΕ.Τις απολύσεις αυτές εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες στις άλλες ειδικότητες (δημοσιογράφοι κλπ) καθώς οι ιδιοκτήτες επιμένουν ότι τα αποτελέσματά τους είναι ζημιογόνα και πρέπει να συνεχίσουν τις περικοπές.

Το σωματείο των τεχνικών έχει αντιδράσει με 24ωρη απεργία στον Αντένα και στο ραφιόφωνο του Alpha και ζητά να ανακληθούν οι απολύσεις. Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ που συνήλθαν εκτάκτως ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Τις απολύσεις και μειώσεις των μισθών στα δύο μέσα ενημέρωσης καταδικάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το σωματείο των τεχνικών (ΕΤΙΤΑ)

Σε κάλεσμα συμπαράστασης αναφέρει ότι ¨Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!

Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν!!!

Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ.!!!

Τόσα χρόνια δεν μας έκαναν ποτέ μετόχους στα κέρδη τους! Δεν θα μας κάνουν τώρα θύματα στην δική τους κρίση!!!¨

Πηγή

Facebook Comments

POST A COMMENT.