Στην Ιαπωνία θα “ταξιδέψουν”147 έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

212862745935686adb31f1dcf664e93e_L

Εκατόν σαράντα επτά αρχαία έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ταξιδέψουν στο Τόκιο, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο “Τhe Golden Legend”, στο Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο, στο Μiyagi Museum of Art στην πόλη Σεντάι και στο Αichiprefectural Museum of Art στην πόλη Ναγκόια, από τον Οτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Θα παρουσιαστούν συνολικά 225 έργα-αρχαία και νεότερα -από Μουσεία της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της  Ελλάδας.

Με αφορμή τον μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος, που υπαινίσσεται αναφορές σχετικές με την παραγωγή και την κατεργασία του χρυσού στην αρχαιότητα, τα εκθέματα αφηγούνται την διασπορά και την κορύφωση της αρχαίας τέχνης του χρυσού από την προιστορική περίοδο ως το τέλος της αρχαιότητας, μεταξύ των πολιτισμών του Ευξείνου Πόντου και της Μεσογείου.

Στα έργα που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο περιλαμβάνονται, χρυσά περιδέραια, πόρπες, ενώτια, δακτυλίδια  και άλλα χρυσά κοσμήματα, καθώς και εργαλεία επεξεργασίας χρυσού.

Facebook Comments

POST A COMMENT.