Ξεκίνησαν οι συζητήσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα

Από σήμερα Δευτέρα (27/07/2015) ξεκίνησαν οι συζητήσεις των κλιμακίων των ΕΕ, ΕΚΤ, ESΜ και ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε πως γίνεται πρόοδος βήμα προς βήμα για την κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου προγράμματος της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Απαντώντας σε ερώτηση για την έλευση των κλιμακίων στην Αθήνα η εκπρόσωπος της Κομισιόν αποκάλυψε πως τα κλιμάκια των θεσμών «ήδη μιλούν με τις ελληνικές αρχές».

H κ. Αντρέεβα σημείωσε ότι «θα χρειαστούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας προκειμένου γίνει δυνατή η πρώτη εκταμίευση».  Όπως ανέφερε οι μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και με συνολικά ικανοποιητικό τρόπο, βάσει της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε γνωστό ότι όλοι οι επικεφαλής των θεσμών θα είναι ως την Τετάρτη στην Αθήνα, κρατώντας μια μικρή επιφύλαξη για την εκπρόσωπο του ΔΝΤ (Ντέλια Βελκουλέσκου).

Σύμφωνα, πάντως, με ευρωπαϊκές πηγές, η κυβέρνηση φέρεται να διαβεβαίωσε τους δανειστές, ότι θα έχουν πρόσβαση σε υπουργεία.

Πηγή

Facebook Comments

POST A COMMENT.