Τι ισχύει για τις αναλήψεις εν μέσω capital controls από σήμερα

Από σήμερα Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls, θα ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν 60 ευρώ την ημέρα, ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.

Όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούσαν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δικαιούνταν να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 300 ευρώ που δικαιούνται για αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν «σηκώσει» μέχρι τα μεσάνυχτα της χθεσινής ημέρας, το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται μέχρι τα 300 ευρώ, το χάνουν και δεν μπορούν να το πάρουν συμπληρωματικά στην επόμενη ανάληψή τους.

Tο κοντέρ από τα μεσάνυχτα μηδενίζει και  αρχίζει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου.

Πηγή

Facebook Comments

POST A COMMENT.