Γ. Βαρουφάκης: Καταθέσαμε προτάσεις που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν τέλος στο πρόβλημα

Resizer

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε την Πέμπτη, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της ζώνης του ευρώ ότι η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε προτάσεις στο σημερινό Εurogroup που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν ένα τέλος στο ελληνικό δράμα. Ο υπουργός ανέφερε ότι στα δημοσιονομικά ζητήματα οι διαφορές Ελλάδας και δανειστών δεν είναι μεγάλες.

Ο υπουργός είπε ότι οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν προ ημερών διότι οι διαπραγματευτές της Επιτροπής δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να συνάψουν συμφωνία. Ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Εurogroup δεν έδειξε να συμμερίζεται τις προτάσεις ανώτατων αξιωματούχων του Δ.Ν.Τ.που θεωρεί ότι παραχωρήσεις πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές. Ο υπουργός απαρίθμησε τα δραματικά αποτελέσματα που είχαν ως σήμερα οι οικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που είχε χθες στο Παρίσι με τον Ο.Ο.Σ.Α.

Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε αναλυτικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανεξάρτητη αρχή φόρων και τελών, ένα ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο που θα ελέγχει την εκτέλεση του προυπολογισμού, πρόταση αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, φιλελευθεροποίηση του χονδρικού εμπορίου, κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων.

Επιπλέον, εξήγησε πως ο προτεινόμενος μηχανισμός ελέγχου εκτέλεσης του προυπολογισμού θα συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο σε περίπτωση εκτροχιασμού θα προκαλεί άμεση μείωση των δαπανών του δημοσίου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.