Κομισιόν: Οι συζητήσεις συνεχίζονται

mina_antreeva

Ατμόσφαιρα Βρυξελλών με μια λιτή δήλωση από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενημέρωσε ότι “οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα”, αναφερόμενη στις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ Ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή, ο κύριος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος απουσίαζε χθες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες.

“Μια συμφωνία σήμερα θα ήταν βεβαίως επιθυμητή. Βρισκόμαστε στα όρια του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας για να σώσουμε την κατάσταση. Το Eurogroup της Πέμπτης είναι ο τελευταίος σταθμός αυτού του τρένου”, επέμεινε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις φάνηκαν απαισιόδοξες. “Οι συνομιλίες είναι δύσκολες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν αποτέλεσμα”, δήλωσε μία από τις πηγές αυτές, προσθέτοντας πως “οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν φόβους μήπως δεν υπάρξει εγκαίρως μια συμφωνία”.

“Τα δύο μέρη βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά” το ένα από το άλλο, επιβεβαίωσε μια τρίτη πηγή, η οποία υποστήριξε ότι “προς το παρόν, η ελληνική πλευρά δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της” και ότι οι προτάσεις της “δε βγαίνουν”.

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών σχολίαζε “αποστολή μας είναι η οριστική έξοδος της Ελλάδας από την κρίση και η αποφυγή περιπετειών για όλη την Ευρώπη” τονίζει και προσθέτει ότι οι προηγούμενες συνταγές δεν το πέτυχαν.

“Η Ελλάδα έχει άποψη, προτάσεις, αποφασιστικότητα, να συνεργαστεί με τους εταίρους για να ξεφύγει από την εξοντωτική λιτότητα με βιώσιμο χρέος και κοινωνική συνοχή” επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και υπογραμμίζει: “Χρειάζεται πολιτική λύση”.

sofokleousin.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.