Αλ. Τσίπρας: Η Ελληνική πρόταση η μόνη ρεαλιστική στο τραπέζι

TSIPRAS6

“Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι”, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός  χαρακτήρισε “εποικοδομητική και φιλική” τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής και ανέφερε ότι στη συζήτηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Εurogroup , ΓέρουνΝτάισελμπουμ.

“Από τις προτάσεις που ακούσαμε από τους τρεις θεσμούς θέλω να κρατήσω ως βάση συζήτησης τα χαμηλότερα πλεονάσματα, σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, βεβαίως υπάρχουν και πολλά άλλα κοινά σημεία. Υπάρχουν όμως και σημεία τα οποία κανείς δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει γιατί όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μιλάμε για μία χώρα που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποστεί μια μεγάλη οικονομική καταστροφή.Χάθηκε το 25% του ΑΕΠ σε 5 χρόνια σκληρής λιτότητας. Οι προτάσεις που επαναφέρουν στο τραπέζι, ιδέες όπως να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό κατά 10 μονάδες, είναι προτάσεις που δεν μπορούν να έχουν καμία βάση συζήτησης. Υπήρξε, ωστόσο από την πλευρά της Επιτροπής εποικοδομητική διάθεση να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός  είπε ότι δεν υπάρχει τελεσιγραφικού χαρακτήρα πρόταση μόνο διάλογος για μια λύση επωφελή για όλους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.