“Πολεμάμε για την Ελλάδα” είπαν οι Έλληνες της Ιταλίας στον Γ.Γ. Α. Ε. Μ. Κόκκινο

391911

Την αγάπη και την υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν με κάθε τρόπο οι Έλληνες της Ιταλίας καθώς και προσωπικότητες, άνθρωποι του πολιτισμού, ακαδημαικοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινο κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στη γειτονική χώρα.

“Σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να συνδεθεί η πολιτική με τον άνθρωπο και όχι με αριθμούς όλοι είναι απαραίτητοι,κανείς δεν περισσεύει”, τόνισε ο κ. Κόκκινος μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

“Ιταλία και Ελλάδα μπορούν να φέρουν ένα νέο πνεύμα “, τόνισε ο ελληνιστής Louis Godart εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εντονότερη πολιτιστική παρουσία στη Ρώμη, όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία , το Βέλγιο, η Ισπανία, η Αίγυπτος κ.ά.

Στο πλαίσιο των συνατήσεων του ο κ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ομογενείς τους τρόπους προβολής της Ελλάδας, την πρόταση για την νέα μορφή του ΣΑΕ που θα βασίζεται στη δημοκρατικότητα, τη συνοχή, την ενότητα και την ανεξαρτησία αλλά και τη διεκδίκηση για τις ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό, καθώς επίσης και για τις θέσεις των Ελλήνων της Διασποράς.

Facebook Comments

POST A COMMENT.