Δέκα χρόνια προσφοράς στην ελληνική παιδεία στις ΗΠΑ

ST-DEMETRIOS-CATHEDRAL-ASTORIA-87-ANNIVERSARY-DSC_1818

Ήταν πριν από περίπου μία δεκαετία, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ανέθεσε στον δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλο τη Διεύθυνση Παιδείας της  Αρχιεπισκοπής Αμερικής.Δέκα χρόνια μετά, έχοντας καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με την ελληνική Παιδεία στις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες – και όχι μόνον- ο δρ Ευθυμιόπουλος τιμήθηκε σε αναγνώριση του “δημιουργικού, ιδιαίτερης σημασίας, έργου του και της ανεκτίμητης προσφοράς του στα Ελληνικά Γράμματα, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό” από τους ίδιους τους συναδέλφους του στην Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών.

Με αφορμή τη βράβευσή του αυτή, πριν από μερικές εβδομάδες για “την επίπονη εργασία και φροντίδα που επέδειξε για την έκδοση της σειράς των βιβλίων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, “Τα Ελληνικά μου”, ο δρ. Ευθυμιόπουλος ,μίλησε για το ‘ύψιστον καθήκον” που, όπως τονίζει, του ανατέθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αλλά και για την Παιδεία εν γένει που για να πετύχει, όπως τονίζει, χρειάζεται χρηματοδότηση.

“Ενιωσα ότι επωμίστηκα ένα μεγάλο χρέος κι ένα ύψιστο καθήκον” εξηγεί ο δρ. Ευθυμιόπουλος, ο οποίος έθεσε ως πρώτο στόχο του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,να κρατήσει “γερά και ψηλά την μπάρα”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.