Ελένη Φωτιάδου: Συγκίνησε τους Αμερικανούς με τα γεύματα αλληλεγγύης σε αστέγους

Eleni_Fotiadoy

Σε πρόσωπο της ημέρας έχει αναδειχθεί στις ΗΠΑ μια Ελληνίδα, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Βιρτζίνια μπιτς, η οποία κατάφερε να συγκινήσει με το σχεδόν αυτονόητο: Με το να δώσει φαγητό σε άστεγους που το έχουν ανάγκη, αναρτώντας μια πινακίδα έξω από το μαγαζί της. 

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο Ζορμπάς στην Βιρτζίνια Μπιτς, ένας άνδρας αναζητούσε στα σκουπίδια του μαγαζιού της, κάτι να φάει.

Μάρτυρας της σκηνής έγινε μια γυναίκα που εργαζόταν σε διπλανό κατάστημα και αμέσως πήγε να του προσφέρει φαγητό και νερό, όμως εκείνος αρνήθηκε την προσφορά της.

Η ιδιοκτήτρια του Zorbas Ελένη Φωτιάδου που έμαθε για το περιστατικό, όσο και οι υπάλληλοι του εστιατορίου αναστατώθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν κάτι.

Ελληνική φιλοξενία και φιλότιμο

zorbasΛίγο αργότερα, τοποθέτησαν μια πινακίδα, σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, μέσω της οποίας ενθάρρυναν όσους έχουν ανάγκη τροφίμων να πάνε στο εστιατόριο. Προτίμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο, να βάλουν δηλαδή μια ανακοίνωση, καθώς δεν ήθελαν να φέρουν κανέναν σε δύσκολη θέση.

Λίγες ημέρες αργότερα, η είδηση έκανε, όχι μόνο το γύρο της Αμερικής, αλλά και τον γύρο του κόσμου, με την εστιάτορα να επισημαίνει με αυτήν την πράξη της το ελληνικό φιλότιμο και την ελληνική φιλοξενία.

Όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια:«Δίνουμε φαγητό νερό και καφέ σε κάθε άστεγο που ψάχνει τους σκουπιδοτενεκέδες του συγκροτήματος που έχουμε το εστιατόριο από την ημέρα που έχουμε ανοίξει το Ζορμπάς. Είναι απίστευτα λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους να μην έχουν να φάνε και να πρέπει να κοιμηθούν νηστικοί… Αυτό έγινε ευρέως γνωστό στην περιοχή και κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει ναι γίνει γνωστό στον κόσμο. Και έτσι σήμερα το πρωί καθώς ήρθαμε στο εστιατόριο μας ξάφνιασε το ότι μας περίμεναν από τηλεοπτικό κανάλι έξω από το μαγαζί. Τους είπαμε ότι η Ελλάδα είναι ή χώρα της φιλοξενίας και ότι προσέχουμε, φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μας».

Facebook Comments

POST A COMMENT.