Αυστραλία: «Χωρίς ένεση δεν έχει πληρωμή»

Τη χορήγηση των επιδομάτων αλλά και φορολογικές απαλλαγές πρόκειται να διακόψει η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε όσους γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Η οικονομική απώλεια για τους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους υπόλογίζεται σε πάνω από 10.000 δολάρια Αυστραλίας ετησίως, όταν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, στα οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση για να πολεμήσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με δεδομένα που αναφέρουν οι αρχές της χώρας, περίπου 40.000 παδιά, ηλικίας έως επτά ετών δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Χωρίς ένεση δεν έχει πληρωμή»

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, διασαφήνισε ότι: «Οι πολίτες μπορούν, εάν το επιθυμούν, να είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό των παιδιών τους. Όμως, εάν δεν εμβολιάσετε τα παιδιά σας για λόγους άλλους εκτός από θρησκευτικούς ή ιατρικούς, δε θα λαμβάνετε τα επιδόματα για τη φροντίδα τους. Πρόκειται για το σχέδιο με τίτλο: «χωρίς ένεση δεν έχει πληρωμή». Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας».

Με το μέτρο, που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2016, συμφώνησε και αντιπολίτευση.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.