Οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση

insurance_policies

1.Πώς να επιλέξω ασφαλιστική εταιρεία; Ποια θεωρείται αξιόπιστη;

Είναι γεγονός πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πλειάδα ασφαλιστικών προγραμμάτων που προσφέρονται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο Έλληνας καταναλωτής βομβαρδίζεται καθημερινά από πλήθος πληροφοριών και συμβουλών σχετικά με το που θα εμπιστευτεί την ασφάλιση της περιουσίας του.

Πριν λοιπόν επιλέξετε ασφαλιστική εταιρεία καλό θα ήταν να:
•    Ελέγχετε την τεχνογνωσία της ασφαλιστικής εταιρείας και τα χρόνια παρουσίας της στον ασφαλιστικό χώρο.
•    Ελέγχετε την εξυπηρέτηση που προσφέρει στους ασφαλισμένους της και όχι μόνο, καθώς και την αμεσότητα/ταχύτητα αποζημίωσης.
•    Μαθαίνετε σχετικά με τις συνεργασίες της με αντασφαλιστικούς οίκους. Όσο πιο φερέγγυες είναι οι αντασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, τόσο πιο αξιόπιστη είναι.
•    Ελέγχετε τις καλύψεις που περιέχει το ασφαλιστικό πακέτο κάθε εταιρείας που σας προτείνουν και κρίνετε αν σας καλύπτουν.
•    Κάνετε σύγκριση προτάσεων και κόστους ασφαλιστικών πακέτων από διαφορετικές εταιρείες, δίνοντας προσοχή στο να είναι όμοιες οι καλύψεις και τα όρια που προσφέρονται. Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στις απαλλαγές.
•    Διαβάζετε προσεκτικά τους όρους ασφάλισης και τις υποχρεώσεις τις ασφαλιστικής εταιρείας και του ασφαλισμένου, όπως αναγράφονται στο συμβόλαιο ασφάλισης.
•    Ελέγχετε την πιθανότητα ύπαρξης συνδυαστικών εκπτώσεων ή άλλων δωρεάν παροχών που συνοδεύουν το συμβόλαιό σας.

2. Μήπως η ασφάλιση μέσω ίντερνετ είναι πιο φθηνή;

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, θεωρώντας ότι θα μειώσουν το κόστος στα ασφάλιστρα, κυρίως των αυτοκινήτων και κατά συνέπεια θα προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, έχουν καταφύγει στην άμεση και απρόσωπη ασφάλιση μέσω διαδικτύου.
Πριν όμως επιλέξετε το δρόμο αυτό της φθηνότερης ασφάλειας, μήπως θα πρέπει να αναλογιστείτε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ύπαρξης ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή; Μήπως έχετε την ανάγκη ενός έμπειρου επαγγελματία, ο οποίος να μπορεί να σας συμβουλεύει ανάλογα με τις ανάγκες σας και να σας κατευθύνει όταν βρεθείτε σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις;;
Σκεφτείτε και ζυγίστε τα πράγματα πριν επιλέξετε τρόπο ασφάλισης.

3. Σε κατάστημα της γειτονιάς μου πωλούνται ασφάλειες από μια τάδε….. ξένη εταιρεία άγνωστη, που διατηρεί γραφείο στην Ελλάδα και  που προσφέρει τα πάντα και φθηνά. Γιατί να πάω σε κάποια άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εφόσον καλύπτομαι και μάλιστα φθηνά;

Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός για το που θα εμπιστευτεί την ασφάλιση της περιουσίας του. Θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του όμως πως καμία φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να προσφέρει τα πάντα από καλύψεις σε πολύ μικρό κόστος και το γεγονός πως πολλές από τις συγκεκριμένες ‘εταιρείες’ συγκεντρώνουν χρήματα και εξαφανίζονται αφήνοντας ακάλυπτους πολλούς καταναλωτές που τους εμπιστεύτηκαν.

4. Ποιος ο λόγος να αυξάνονται τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων;

Οι ασφαλιστικές είναι εταιρείες που έχουν ως γνώμονα, όπως και κάθε άλλη εταιρεία, την επίτευξη κέρδους. Η ουσιαστική εργασία μιας ασφαλιστικής εταιρείας είναι η σωστή διαχείριση των χρημάτων που είχαν πληρώσει οι ασφαλισμένοι (τα ασφάλιστρα), ώστε να τα επιστρέψουν στο κοινωνικό σύνολο πληρώνοντας τις ζημιές.
Πριν βιαστείτε, λοιπόν,  να κατακρίνετε τις ασφαλιστικές εταιρείες για αυξήσεις στα ασφάλιστρα, δείτε κάποιους από τους λόγους που συμβαίνει αυτό…
•    Η επίδραση του πληθωρισμού, ο οποίος έχει σαν αποτέλεσμα τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές.
•    Κακή ποιότητα του Οδικού Δικτύου
•    Κακή Οδική Αγωγή
•    Συχνότητα ατυχημάτων
•    Το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται .

5. Κάποιοι από τους φίλους μου έχουν αγοράσει προνομιακές κάρτες, μήπως συμφέρει να αγοράσω κι εγώ;

Ουσιαστικά πρόκειται για προνομιακές κάρτες και όχι ασφαλιστήρια συμβόλαια, οι οποίες προσφέρουν κυρίως εκπτώσεις σε συγκεκριμένες παροχές στους κατόχους τους, όπως για παράδειγμα κάποια έκπτωση σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Φυσικά και είναι σημαντικές οι παροχές που προσφέρουν, όμως πριν προβείτε σε κάποια ενέργεια για απόκτηση τέτοιου είδους κάρτας μπορείτε να προβείτε σε έρευνα αγοράς διότι υπάρχουν εταιρείες που  προσφέρουν δωρεάν με κάθε συμβόλαιο αντίστοιχες ή/και περισσότερες παροχές. Σταθμίστε, λοιπόν, τους παραπάνω παράγοντες και ενεργείτε έξυπνα γιατί ασφαλίζοντας το αυτοκίνητο σας ή το σπίτι σας, συγχρόνως απολαμβάνετε δωρεάν τα προνόμια μίας κάρτας προνομίων.
Ενημερωθείτε λοιπόν σωστά και ασφαλιστείτε έξυπνα.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.