Χάλκινο η Χρονοπούλου στο European Grand Prix τοξοβολίας

_MG_5713

Η Χρονοπούλου κατέκτησε το χάλκινο, στο σύνθετο τόξο των γυναικών, ενώ στον ελληνικό μικρό τελικό κέρδισε την Τσακίρη 130-128

Η Κατερίνα Χρονοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο Σύνθετο Τόξο γυναικών, κερδίζοντας στον μικρό Ελληνικό τελικό την Αναστασία Τσακίρη με σκορ 130-128 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο European Grand Prix της τοξοβολίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μαραθώνα.

 

Το θέαμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, με τους μεγάλους και τελικούς να διεξάγονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με υπερυψωμένες εξέδρες και για τους αθλητές και τους στόχους, με video wall, χρονόμετρα και περιγραφή στα αγγλικά και τα ελληνικά των 8 συνολικά αγώνων – μονομαχιών (ένας εναντίον ενός).

Στους τέσσερις τελικούς η Τουρκία κατέκτησε δύο χρυσά, ενώ από ένα πήραν η Ιταλία και Ουκρανία, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι σίγουρα και οι 4 αθλήτριες της Ιταλίας που διεκδίκησαν τα 3 μετάλλια στο Ολυμπιακό Τόξο γυναικών.

_MG_5694

Στον μεγάλο τελικό του Σύνθετου Τόξου γυναικών η Γεσίμ Μπόσταν επικράτησε εύκολα της Κατάρζινα Σζαλάνσκα με 143-118 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

1) Μπόσταν Γεσίμ (Τουρκία)

2) Σζαλάνσκα Κατάρζινα (Πολωνία)

3) Χρονοπούλου Κατερίνα (Ελλάδα)

4) Τσακίρη Αναστασία (Ελλάδα)

Στο Σύνθετο Τόξο ανδρών ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Στέφαν Χάνσεν αρκέστηκε στο χάλκινο κερδίζοντας στον μικρό τελικό τον Νζάαλ Άμας έπειτα από μέτρηση διαβήτη αφού υπήρξε ισοπαλία στους 146 πόντους. Η Τουρκία και πάλι βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου καθώς ο Ντεμίρ Ελμαγκάτσλι ακολούθησε τα χνάρια της συμπατριώτισσας του κερδίζοντας στο σύνθετο τόξο τον Μάριο Βάβρο.

_MG_5793

1) Ελμαγκάτσλι Ντεμίρ (Τουρκία)

2) Βάβρο Μάριο (Κροατία)

3) Χάνσεν Στέφαν (Δανία)

4) Άμας Νζάαλ (Νορβηγία)

Στο Ολυμπιακό Τόξο ανδρών ο έμπειρος Ουκρανός τοξότης, Μαρκιγιάν Ιβάσκο μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στο έξτρα βέλος έπειτα από ισοπαλία (5-5), πήρε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στον Ντέιβιντ Πασκουαλούτσι, πετυχαίνοντας το δεκάρι στην τελευταία του βολή. Στον μικρό τελικό, ο Μάρκο Μορέλο κέρδισε τον συμπατριώτη του Μασιμιλιάνο Μαντία.

_MG_6021

1) Ιβάσκο Μαρκιγιάν (Ουκρανία)

2) Μαντία Μασιμιλιάνο (Ιταλία)

3) Μορέλο Μάρκο (Ιταλία)

4) Πασκουαλούτσι Ντέιβιντ (Ιταλία)

Στο Ολυμπιακό Τόξο γυναικών τέσσερις ιταλίδες διεκδίκησαν τα τρία μετάλλια. Στον ημιτελικό η Γκουενταλίνα Σαρτόρι κέρδισε την Έλενα Τονέτα με 6-2 και πήρε το χάλκινο, ενώ στον μεγάλο τελικό, η Κλαούντια Μάντια επικράτησε άνετα της Σάρα Βιόλι με 7-1.

_MG_5910

1) Μάντια Κλαούντια (Ιταλία)

2) Βιόλι Σάρα (Ιταλία)

3) Σαρτόρι Γκουενταλίνα (Ιταλία)

4) Τονέτα Έλενα (Ιταλία)

Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα, έχοντας σημαντική βοήθεια από τη διοργάνωση του Baku 2015, έχοντας 4 μεγάλους χορηγούς: τον ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιά), τον ΕΟΤ, την Coffee Island και την Avance rend a car. Υποστηρικτές είναι οι: Πανελλήνιος Αθλητικός Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, Λουξ, Portal 8, Puma, Phoenix, Superfast Ferries, Orange, Eu Hellenic water. Mobile Marketing Kiosks, Ragim, Eleven Targets, Martin Miglioranza, DutchArget.com, its, idata, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι: Παραπολιτικά, parapolitika.gr, 90.1fm, Επένδυση, N plus.

φωτογραφίες: phototetsi

Facebook Comments

POST A COMMENT.