Επεισόδια στη Φρανκφούρτη έξω από τη νέα έδρα της ΕΚΤ

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το πρωί στους δρόμους της Φρανκφούρτης όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότη τας συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που εγκαι νιάζει σήμερα την νέα της έδρα,σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Το δημαρχείο της πόλης έγινε στόχος  επιθέσεων των διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές πυρπό λησαν λάστιχα στους  γύρω δρόμους  και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.

Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς ένας από τους οποίους τραυματίστηκε όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδή σεων . Κάδοι απορριμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Κατόπιν πρόσκλησης του αντικαπιταλιστικού Βiockupy,δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Τα εγκαίνια της νέας έδρας της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στις 11.00. Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές ανάμεσά  τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο με ειδικά ναυλωμένα τρένα. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρω παικές πόλεις κατευθύνονται προς την Φρανκφούρτη. Η αστυνομία της πόλης έχει κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομι κούς υδροφόρες και ελικόπτερα για να αντιμετωπίσει την διαδήλωση κατά της λιτότητας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.