Α. Μέρκελ: Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας τυ Εurogroup

μέρκελ γιούνκερ

Αυτό που προέχει  για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του Εurogroup, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλ λες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά τη συνάντηση τους στην έδρα της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ερωτηθείσα κατά πόσο η Γερμανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοή θειας προς την Ελλάδα, η Άγγελα Μέρκελ δεν θέλησε να απαντήσει και είπε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η εφαρμογή  της συμφωνίας του Eurogroup.

Aπό την πλευρά του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι, επί του παρόντος οποιαδήποτε συζήτηση για ένα τρίτο πρό γραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα είναι πρόωρη.Όπως είπε, αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εφαρμογή της συμφωνίας του Εurogroup. Ο Γιούνκερ επισήμανε επίσης ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις και υπενθύμισε ότι η λήψη των όποιων κοινωνικών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.