Αλ. Τσίπρας: Συζητείται νέα συμφωνία,το μνημόνιο δεν υπάρχει

Για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευ ξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές πιθανόν και την ερχόμενη Δευτέρα στην συνεδρίαση του Εurogroup.

Συνοψίζοντας τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου κατά την συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει γίνει ένα βήμα, ότι έχει καλυφ θεί μια σημαντική απόσταση κατά τις διαπραγματεύσεις και απέδωσε την αλλαγή πορείας σε σχέση με την συνεδρίαση του Εurogroup, στη συμ φωνία του με τον Γερουν Ντάισελμπρουμ να οριστούν δύο τεχνικές επιτροπές που να ετοιμάσουν τη νέα συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο  για ένα κοινωνικό συμβόλαιο ενώ σημείωσε ότι κατά την τοποθέτηση του στην Σύνοδο Κορυφής ζήτησε από τους εταίρους να αναπτυχθεί μια  σχέση εμπιστοσύνης και να μην αντιμετωπιστεί η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ως απειλή αλλά ως ευκαιρία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές πως ούτε τρόικα,ούτε μνημόνιο  υπάρχει  πλέον και σημείωσε ότι κανείς ξένος ηγέτης δεν αναφέρ θηκε στην τρόικα στην Σύνοδο Κορυφής. Η Ελλάδα είπε ο κ. Τσίπρας θα διαβουλεύεται με τους θεσμικούς εταίρους  κυρίως με την Επιτροπή, ενώ θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το ΔΝΤ, από το οποίο έχει δανειστεί η χώρα και με την ΕΚΤ.

Τέλος,απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα επιδιώξει σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής και αυτό ισχύει και για την ΠΓΔΜ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.