Προγραμματικές δηλώσεις σε κλίμα συγκίνησης

Tsipras

Σε πολιτικά και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα έκανε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας με δριμύα επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και κλείνοντας με μνεία στον ελληνικό λαό, ενώ βούρκωσε, λέγοντας: «Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού και θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους».

Τα λόγια που είπε κλείνοντας:

«Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού. Στην τιμή, στην ιστορία και το πολιτισμό που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του, εμείς μόνο η θέλησή του μπορούμε να είμαστε. Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια του λαού. Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαστε σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού, αυτόν τον λαό θα υπηρετήσουμε. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε».

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρωθυπουργό, ακόμα και όταν κατέβηκε από το βήμα της Ολομέλειας, σχεδόν δακρυσμένος.

Ο κ. Τσίπρας κατευθύνθηκε στη συνέχεια στο διάδρομο της Βουλής, πηγαίνοντας προς το πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από υπαλλήλους του Κοινοβουλίου όσο και από βουλευτές που είχαν προλάβει να βγουν από την αίθουσα.

Ο ίδιος, σχεδόν βουρκωμένος και προκειμένου να αποφορτιστεί από τη συγκίνηση, ζήτησε ακόμα και από τους στενούς του συνεργάτες να τον αφήσουν για λίγο μόνο του.

Με πληροφορίες από: huffingtonpost.gr  &   sofokleousin.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.